donderdag 13 september 2007

SourceForge.net

Vandaag is mijn SourceForge pagina ge-approved. Binnenkort zal daar dus alle informatie verschijnen over solget. Ook kan daar dus verder gediscussieerd en meegedacht worden over verdere ontwikkeling van het script.
Zie: http://sourceforge.net/projects/solget/

5 opmerkingen:

 1. Marcel,

  Ik heb je scriptje aan de gang. Werkt prima! Omdat ik octave/gnuplot gebruikt voor de grafiekjes schrijf ik alles (elke 5min) in een csv file. Verder heb ik 'usleep 3000' vervangen voor 'sleep 3' (ik heb geen usleep).

  Resultaten te zien (nog under constructie) op http://fitzcarraldo.xs4all.nl/display/solar/Our+600Wp+PV+System

  gr -- Jaap

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heb zelf een XS3200 van Mastervolt. Ben erg benieuwd naar de manier waarop jij de gegevens uit de omvormer haalt via de COM poort.
  Mogelijk kan dit ook worden gebruikt voor de omvormer XS3200.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Beste Marcel,

  Ik heb het script gedownload en op mijn linuxcomputer gezet. Het draait wel, maar het geeft steeds aan dat de Soladin offline is.

  Heb je wellicht suggesties. De gele leds staan namelijk flink te knipperen, dus offline is hij niet.

  Alvast bedankt,

  David

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Beste David,

  De melding Soladin offline wordt gegeven omdat er geen communicatie mogelijk is. 's Nachts staat de soladin immers uit, en geldt dezelfde situatie. Het kan dus diverse oorzaken hebben.
  Heb je de juiste poort geconfigureerd, en is alles goed aangesloten?
  Wellicht kan je ook eens testen onder windows met de mastervolt software.

  Groeten Marcel

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Beste Marcel,

  Dank voor je reactie. Ik kreeg ook de melding "offline" als de zon volop scheen en de Soladin op het aparaat zelf aangaf wel stroom te leveren.
  Ik heb nog even verder gekeken in het script en heb de oplossing gevonden. Op de een of andere manier is de wachttijd (usleep 3000, regel 123) op mijn systeem te kort om de output van de Soladin te ontvangen. Ik heb hem nu op 300000 gezet en het werkt.

  Mijn zonnepanelen

  Bedankt!

  David

  BeantwoordenVerwijderen