dinsdag 1 februari 2011

Back in business!

Gisteren mijn vervangende soladin in ontvangst genomen. Mastervolt heeft me een gloednieuwe opgestuurd, dus ik ben erg blij. Als het mijn eigen oude omvormer was geweest had ik het ook prima gevonden, maar een omvormer die al een paar jaar bij iemand anders had gehangen, had me minder gelukkig gestemd. Je weet immers nooit wat ermee gebeurd is.

Maar goed. Na het aansluiten startte de omvormer netjes op, en een snelle blik in de logs, toonde aan dat het systeem 2,16kWh had omgezet tijdens de duurtest in de fabriek.

Met deze informatie ben ik aan de slag gegaan met SolGet. Er zit nu een OffSet variabele in, die zowel positieve als negatieve waardes accepteert. Zo is het mogelijk om de totaalopbrengst van het PV systeem te blijven tonen, of om de waardes van een gerefurbished Soladin te corrigeren, voor zover deze niet gereset zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten