donderdag 30 augustus 2007

En dan...?

Nu had ik deze gegevens, de volgende stap was natuurlijk om dit zichtbaar te krijgen voor mezelf, en uiteraard de buitenwereld. De router had ik al eens eerder voorzien van een usb harddiskje, met een webserver. Dit leek me dan ook de aangewezen plek voor de gegevens. Het bleek echter nog niet zo makkelijk om een robuust script te maken, wat alle waardes netjes converteert, maar na flink wat koffie is er toch iets van geworden.Actuele waarden is leuk, maar nu moesten er toch echt grafieken gaan komen. Dagen inlezen, prutsen met linux op m'n router, RRDtool, enz, gaf uiteindelijk een zeer bevredigend resultaat!

2 opmerkingen:

 1. Hoi,

  Super stukje code! En goed idee dat op een wl500 te draaien. Ik heb ook een asus maar de mijne heeft geen serieel. Hoe heb jij dat opgelost? USB<->Serial?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat is nog een onderdeel wat nodig op deze site geplaatst moet worden...ik heb mijn router namelijk ook hardwarematig grondig aangepakt. Op een asus wl500g deluxe kunnen namelijk in totaal 4 usb poorten, 2 seriële poorten gemaakt worden, en inmiddels heb ik er zelfs meer geheugen in gesoldeerd.


  De tutorial die ik heb gebruikt voor de seriële poort vind je hier:
  http://wl500g.info/showthread.php?t=1993

  Ik heb een oude nokia data kabel gebruikt (DAU9P).

  Via die kabel is echter alleen tx, rx en gnd aangesloten, dus er moet nog wel een draadje bij voor de spanning, voor de rs232/rs485 converter, en optocouplers in de soladin. Maar die kan eenvoudig uit de router afgetapt worden.

  BeantwoordenVerwijderen