donderdag 30 augustus 2007

Tweakers

Als lid van het Tweakers forum, kwam ik ineens het topic van Jeroen Haringman tegen. Hierin werd al geopperd dat de Mastervolt software niet zo handig was, omdat de mogelijk ontbreekt om verder iets met de data te doen. Met een aantal mensen is toen uitgezocht hoe de Soladin communiceert met de buitenwereld. Met deze kennis in het achterhoofd ben ik verder gaan zoeken naar een energiebewuste manier om mijn paneeltjes te monitoren, zonder dat ik me zorgen hoefde te maken over het feit dat de Soladin maar 10 dagen kan onthouden. Een pc of een laptop continu aanhouden viel qua energieverbruik af. Ik realiseerde me ineens dat ik ooit iets had gelezen over het inbouwen van seriƫle poorten in routers. Een type router waarbij dat verbluffend eenvoudig is, had ik notabene op de plank staan! De Asus wl500g router heeft verder linux aan boord, zodat al snel het idee geboren was om de router hiervoor te gebruiken.
Na een flinke zoektocht kwam ik helaas tot de conclusie dat dit een onontgonnen gebied was, en ik er alleen voor stond. Met de hulp van wat tweakers, een linux boek, en heel veel uren, kreeg ik het uiteindelijk voor elkaar om de gegevens uit de Soladin omvormer te toveren. Een gelukkig mens was ik, toen ik ergens in februari dit jaar de eerste uitlezing in mijn PuTTY schermpje zag verschijnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten