donderdag 5 maart 2009

Bosch mengventiel

Fijn, dat nieuwe ventiel.Het blijkt een andere maatvoering te hebben dus alles moet aangepast. Zo gezegd zo gedaan. Een hoop koppelingen passen net niet, en ik wil geen leidingen onder spanning hebben. alles dus maar veranderd, en wonder boven wonder was toen alles meteen lekvrij.Het was me opgevallen dat er in het mengventiel aan de "hot" kant maar een heel klein gaatje zat. Ik was dus bang voor de doorstroming. En dat bleek, ik kreeg nog maar 4 liter per minuut. Ik had dat al aan de Nefit monteur gevraagd, maar die gaf aan dat hij het niet zeker wist, maar waarschijnlijk zou het geen probleem zijn. Zodoende dacht ik dus wel met een probleem te maken te hebben, dus maar weer gebeld met Nefit. Men gaf aan dat ik dan de doorstroombegrenzer van de ketel verder open moest draaien. Hieronder te zien, op de cold ingang van mijn ketel-boilervat.Toen ik daar aan draaide, begon het meteen te lekken. De hoeveelheid water uit de kraan was prima, maar nu was dit ding weer lek...Om knettergek van te worden. Meteen maar weer naar mijn "hulplijn", een installateur hier 3 huizen verder, gebeld. Hij gaf aan dat die heel vaak lek gaan als je er na een aantal jaren opnieuw weer aan draait. Fijn is dat. Vanavond neemt hij een nieuwe voor me mee. Weer een dag geen heet water...

2 opmerkingen:

 1. Is geen Bosch mengventiel.
  Is een Watts mengventiel.
  Te zien aan de 2 'golfjes' in het messing huis.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dan zal Bosch waarschijnlijk zijn onderdelen ergens anders inkopen, want op de kap van het ventiel staat toch echt: "Bosch Thermotechnik"

  Maar ach, het werkt en daar gaat het om :)

  BeantwoordenVerwijderen