zondag 22 maart 2009

Nu nog netjes afwerken

Hier nog 2 foto's van mijn installatie. De foto hieronder is van het boilervat.De leiding met de thermometer komt rechtstreeks van de panelen en gaat de boilerspiraal in. Rechtsachter komt ie er weer uit, en gaat dan naar de pomp. Onderin is de vulopening van het collectorcircuit te zien.

De ongeïsoleerde leiding is de koudwatertoevoer.

Op de voorgrond ons hotfill apparaat, dat moet nog een vaste plek krijgen.

Verder nog de temperatuursensor. Ik heb de sensordraad nu tussen de anticorrosie-anode gefriemeld. De aangegeven temperatuur komt ook daadwerkelijk uit de boiler, dus ik vind het prima eigenlijk. Onderin is het vat kouder, maar daar kan ik de sensor niet kwijt. Vandaag niet zo zonnig, dus daarom maar 42,9 graden.

De pijp bovenin is overigens een oude droger-afvoer.

De 2e foto hieronder is de rest van het circuit onder mijn ketel. Het zit allemaal krap op elkaar, maar anders was het erg lastig geworden om goed uit te komen in de rest van de zolder.Rechts van het expansievat zijn de magneetkleppen van de wasmachine hotfill regelaar te zien.
De leidingen zijn inmiddels voor een groot deel geïsoleerd, alleen de koppeling onder het expansievat moet nog, maar daar wacht ik dus nog even mee, eerst eens zien of ze écht goed dicht zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten